Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Olimpic sa 3:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić. Za goste su igrali: Bandović – Milović, Regoje, Uzelac, Brković – Handžić, Vukomanović, Muharemović, Mahović, Hebibović – Hadžić.

U šestoj minuti M. Stevanović ubacuje iz kornera, a Kosorić glavom šutira preko gola. Naredna prilika je viđena tek u 26. minuti. Bekrić je šutira iz slobodnog udarca, Bandović odbio loptu, a Lendrićev udarac pogađa stativu. Tri minute poslije velika prilika za Hebibovića koji sa 15 metara šutira preko gola. U narednoj akciji Blagojević šutira sa distance preko gola.

Velika prilika u 31. minuti za Želju. Bekrić je sa strane uposlio Memiju čiji udarac sa dva metra fenomenalno brani Bandović. U narednom napadu Bekrić je išao prema golu, ali je nakon driblinga Uzelac izbacio loptu u korner. Minutu poslije Lendrićev udarac volejom brani Bandović.

Plavi su poveli u 35. minuti. Bekrić je izveo korner, a Ivan Lendrić glavom sa prve stative poslao loptu u protivničku mrežu. Tri minute prije kraja Kramarić snažno šutira iskosa, ali je Bandović još jednom sjajno odbranio.

Samo tri minute igre u drugom dijelu su trebali Želji da poveća svoje vodstvo. Kramarić je sjajno ubacio sa desne strane, a Ivan Lendrić svojim drugim golom postavio na semafor rezultat 2:0. Tri minute nakon toga nakon ubačaja iz kornera Hadžić šutira pored našeg gola.

U 54. minuti brza akcija Olimpica, a Hebibovića u kaznenom prostoru je oborio Kjosevski, te je Jakupović pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara je bio Emir Hadžić. U redovima gostiju je Mahovića zamijenio bivši igrač Plavih, Sulejman Smajić. U 61. minuti Handžić šutira sa 25 metara preko gola. Vukomanića kod Olimpica je zamijenio Zolj.

Željezničar je vodstvo povisio u 73. minuti. M. Stevanović odlično ubacuje, a Ivan Lendrić svojim hat-trickom povisuje na 3:1. Sa tribina je Ivan dobio ogromne ovacije! U 74. minuti je Bekrića zamijenio E. Sadiković. U narednom napadu S. Stevanović ubacuje, a u posljednji trenutak ispred Lendrića loptu uzbacuje Regoje.

Igrala se 80. minuta kada su Plavi ponovo izigrali odbranu Vukova, S. Stevanović je pronašao Lendrića čiji udarac odlično brani Bandović. Handžića je zamijenio Karić. Sedam minuta prije kraja Lendrić ubacuje, a M. Stevanović šutira pored gola. U 84. minuti prilikom napuštanja igre ovacije i aplauze cijelog stadiona je dobio strijelac tri gola Ivan Lendrić, a u igru je ušao Ajdin Mujagić. Kramarića je zamijenio Halvadžić. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

U narednom kolu Željezničar u Zvorniku gostuje kod domaće Drine. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU