Nakon poraza Željezničara u 12. kolu BH Telecom Premijer lige u Mostaru od ekipe Zrinjskog, Plavi se pripremaju za dvije predstojeće utakmice na Grbavici sa GOŠK-om i Čelikom.

Osvrćući se na poraz od Zrinjskog, šef stručnog štaba, Edis Mulalić, rekao je da se razlog za poraz ne smije tražiti u sudijskim odlukama, te da potpunu odgovornost treba preuzeti na sebe i propuštene prilike.

– Svjestan sam da ovaj poraz boli sve koji vole Želju, ali tako je i nama igračima i stručnom štabu. Propustili smo svoje prilike i zato smo kažnjeni, ali mislim da su svi naši navijači vidjeli da smo se maksimalno borili i da naša igra napreduje. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da već u naredne dvije utakmice sa GOŠK-om i Čelikom vratimo potrebno samopouzdanje, istakao je Mulalić te dodao da su igrači već prihvatili sve njegove zahtjeve i da se odnos prema treninzima i utakmicama poboljšao, što je sigurno dobra osnova za nastavak rada.

– Vrhunski uslovi koje nam je Uprava Kluba obezbjedila, dva mini ciklusa priprema u Međugorju, mnogo su nam pomogli i vjerujem da će se i to pozitivno odraziti na rezultat kako u predstojeće dvije utakmice tako i u nastavku polusezone, naveo je Mulalić.

Najavljujući predstojeće dvije utakmice, Mulalić je pozvao navijače da pruže podršku jer je ona neophodna.

– Željo je uvijek bio jedna velika porodica i sad je trenutak da se još više približimo i budemo jedni uz druge, počevši od uposlenika, igrača, stručnog štaba, navijača pa sve do uprave i predsjednika kluba, jer Mi smo Željini, Željo je naš!, naglasio je Mulalić.

Prvi susret osmine finala Kupa BiH, između FK Željezničar i NK GOŠK na rasporedu je u srijedu, 21. oktobra na Stadionu Grbavica sa početkom u 15 sati.

Mi smo Željini, Željo je naš!