Nova sezona Premijer lige BiH se bliži. Ekipa se vratila sa priprema iz Slovenije, gdje smo odigrali tri utakmice, a kako su prije toga boravili na Kupresu, navijači su sigurno nestrpljivi da poslije određenog vremena vide svoje ljubimce na djelu.

Svi željno iščekuju početak prvenstva i vječiti derbi. Kao uvod u sve ono što nas očekuje, Željezničar će ovog vikenda na svojoj Grbavici imati generalnu probu na predstojeće prvenstvo. Nasuprot našeg tima će se naći Metalleghe-BSI.
Utakmica je trening karaktera te je uprava našeg Kluba odlučila da kapije za južnu tribinu budu otvorene. Pored mogućnosti da pogledaju okosnicu tima iz prošle sezone, ovo će biti prilika da naši navijači bolje upoznaju i neke nove igrače koji su stigli u naš klub. Osim toga, bit će zanimljivo vidjeti i novog premijerligaša iz Jajca koji će prvi put gostovati na našem stadionu.

Inače, ova dva tima će se ponovo susresti na Grbavici, samo tada u zvaničnoj utakmici, već u desetom kolu Premijer lige 24. septembra. Ipak, ovo sada je samo prijateljska utakmica koja će objema ekipama poslužiti da provjere da li su pripreme dale željene efekte.

Trening-utakmica Željezničar – Metalleghe-BSI će se odigrati u subotu s početkom u 18.30 sati. Još jednom napominjemo da će ulaz na južnu tribinu biti slobodan za sve one koji budu željeli pogledati ovu utakmicu.

Na utakmici će se vršiti promocija godišnjih karata i članskih kartica, a svi navijači će biti u prilici i kupiti iste.