FK Željezničar početkom narednog mjeseca kreće u najveći poslijeratni projekat, izgradnju istočne tribine Stadiona Grbavica, a već sada je jasno da će bitnu ulogu u projektu ponovo imati svi članovi Plave porodice.

Tako su na adresu Kluba već počeli stizati prijedlozi i upiti nekadašnjih igrača našeg Kluba koji nisu zaboravili gdje su počeli karijeru i kako bitnu ulogu je FK Željezničar imao u njihovom životu.

Prvi takav primjer je nekadašnji fudbaler Željezničara, Dinama, Sporting Gijona, Benfice, Bruggea, Parme i Chelseaja, Mario Stanić. Stanić, koji je karijeru počeo na legendarnoj “šljaci“ iza istočne tribine, odlučio je kupiti desetodišnju ulaznicu i tako dati svoj doprinos velikom projektu “evropske Grbavice“.

– S obzirom na to da sam dugi niz godina bio dio Željezničara i da sam tu doživio najljepše trenutke karijere, imao sam veliki emotivni motiv da podržim ovu akciju, ali i generalno poslovanje rukovodstva koje mnogo radi na tome da u jednom depresivnom sportskom okruženju Balkana napravi neke pozitivne pomake i posebno približi odnos Kluba i navijača. Glavni pogon svakog kluba su navijači i ova akcija je zaista za pohvalu. Mislim da je rekonstrukcija Stadiona Grbavica veoma pozitivan korak za Klub, ali i za fudbal općenito u Bosni i Hercegovini, kazao je Mario Stanić.

Rukovodstvo FK Željezničar ovom prilikom se zahvaljuje Mariju Staniću na podršci i poziva sve one kojima je Željezničar u srcu da se uključe u projekat rekonstrukcije Stadiona Grbavica.

Izgradimo istočnu tribinu! Mi smo Željini, Željo je naš!