Fudbaleri Željezničara su u okviru 19. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Krupe sa 2:1.

U prvoj minuti šansa za naš tim, Abdulahović je ispucao loptu koja je došla do Boje na 30 metara, lobovao je golmana Krupe, ali lopta odlazi malo pored gola. Minutu poslije ponovo Bojo prijeti, ovaj put sa 16 metara šutira pored gola domaćih. Nikolić u petoj minuti iskosa šutira, lopta odlazi pored naše desne stative. Dvije minute poslije Lendrić ubacuje, Juričić glavom šutira, Abdulahović brani.

Krupa je imala dobru priliku u 17. minuti. Aćimović se lijepo okrenuo, šutirao, ali je Erić izbacio u korner. Domaći su poveli u 27. minuti. Nikolić je s desne strane ubacio, a Aćimović sa pet metara pogodio naš gol. U 37. minuti Milićević sa distance šutira preko gola. Par minuta ranije Plavi su imali nekoliko dobrih ubačaja, ali u 16 metara domaćinu su otklanjali opasnost u posljednji trenutak. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Hajdarević u 46. minuti šutira, Abdulahović brani. Alispahić u 57. minuti iskosa sa distance šutira, lopta ide kraj gola. U narednom napadu Juričić hvata volej, lopta ide tik proed stative. Željo je poravnao u 67. minuti. Ikić je ostavio za Alispahića, ovaj ubacio za Juričića koji iz polumakazica sjajno pogađa mrežu Krupe. Udarac Veselinovića iz 71. minuti brani Abdulahović. Krupa je ponovo povela u 74. minuti. Glavni sudija je dosudio najstrožiju kaznu nakon što je lopta pogodila ikića u rame, a siguran sa 11 metara bio je Dujaković. Bojo je šutirao iskosa u 82. minuti, Abdulahović još jednom brani. Hajrić je u sudijskom vremenu šutirao, Abdulahović sjajno odbranio i ostalo je 2:1.

Željezničar: Erić – Stevanović, Kosorić (Hajrić od 89.), Ikić, Milićević – Hajdarević (Subašić od 73.), Alispahić (Bekrić od 85.), Veselinović (Mujezinović od 73.), Bojo – Lendrić (Blažević od 46.), Juričić.
Krupa: Abdulahović – Galić (Modić od 57.), Karišik, Makitan, Filipović (Maksimović od 78.) – Redžić, Palić – Aćimović (Nikolić od 78.), Nikolić (Svraka od 70.), Dujaković – Mandić.
Žuti karotni: Kosorić, Palić, Milićević, Osim, Abdulahović, Alispahić, Mandić, Nikolić.
Crveni kartoni: Milićević (dva žuta)