Fudbaleri Željezničara će u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine odmjeriti snage sa Tekstilcem u Derventi, a susret se igra u srijedu u 16:30 sati.

Željezničar će voljom žrijeba svoj put u najmasovnijem bh. takmičenju početi u Derventi protiv domaćeg Tekstilca. FK Tekstilac osnovan je davne 1919. godine, a svoje domaće utakmice igra na Gradskom stadionu Derventa koji ima kapacitet od 1.500 sjedećih mjesta.

Trenutno Tekstilac se takmiči u Prvoj ligi RS, a u dosadašnjih pet odigranih kola osvojili su pet bodova i zauzimaju šesto mjesto na tabeli. Ekipu sa klupe predvodi Danimir Milkanović, pedesetogodišnji trener koji je do sada vodio Modriču, Lijevće, Slogu Doboj, kratko je boravio na Islandu, a trenutno je i u stručnom štabu U-21 reprezentacije BiH. Momčad iz Dervente na terenu sigurno predvodi defanzivac Dragan Jolović koji ima 43 godine.

Tekstilac i Željo su se do sada sastali u jednoj prijateljskoj utakmici. Bilo je to 30. augusta 1971. godine kada je naš Klub slavio u Derventi sa 7:1.

Susret 1/16 finala Kupa BiH igra se u srijedu u 16:30 sati u Derventi. Plavi će u utorak obaviti jutarnji trening na Grbavici, a potom otputovati u Derventu gdje će boraviti do utakmice.