Prvotimac Željezničara Goran Zakarić nalazi se u bugarskom Razgradu sa A reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a za zvaničnu stranicu NS/FS BiH govorio je o pozivu, očekivanjima, te igrama u našem dresu.

– Selektor je već najavio da će većina igrača dobiti neku minutažu, tako da ne samo ja nego bilo ko od nas, a igramo dobro u svojim klubovima, može se nadati nastupu u ove dvije utakmice. O protivnicima nisam puno razmišljao, znam da Senegal ima nekoliko igrača koji nastupaju u vrhunskim klubovima. Sigurno će biti teško ali trebamo dati sve od sebe i ostvarimo dobre rezultate, kazao je Zakarić.

Zakarić je u sjajnoj formi ove sezone, a na 31 utakmici postigao je 14 golova i dodao šest asistencija. Zadovoljan je svojom formom i veoma sretan što je ponovo sa reprezentacijom.

– Mogu biti zadovoljan jer igram dosta dobro, postižem golove, a i prvi smo na tabeli. Takođe sam sretan i zbog ovog poziva u reprezentaciju tako da jedva čekam da krenu treninzi i utakmice. Daću sve od sebe da pomognem sebi, ali i reprezentaciji i selektoru da ostvarimo ono što su zacrtali. Najbitnije je kad se sve ovo završi da budemo zdravi i zadovoljni onim što smo postigli.

Za kraj je govorio u borbi za prvo mjestu koja će se prema njegovom mišljenju voditi između našeg tima i Zrinjskog.

– Mislim da će biti zanimljivo, ima još 8 utakmica do kraja, a svaka na svoj način nosi puno izazova. Igra se dosta derbija, tako da je rano još govoriti ko bi mogao postati prvak. Naravno, svi se nadamo, ali evo našeg primjera iz prošlog kola, kada smo u Mostaru vodili 3-0, tri minute do kraja primili tri pogotka, tako da je danas u fudbalu sve moguće. Ne treba nikoga otpisivati, pogotovo Zrinjski i Široki koji su iza nas, a tu je i Sarajevo koje je u nekoj rezultatskoj krizi ali ih ne treba otpisivati. Mislim da će se glavna borba voditi između nas i Zrinjskog i nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji će biti sretniji i spretniji, istakao je Zakarić za www.nfsbih.ba.

Podsjetimo, 23. marta će naša reprezentacija gostovati kod domaće Bugarske, a četiri dana poslije u Francuskoj odmjeriti snage sa Senegalom.