Fudbaleri našeg Željezničara su u Tuzli savladali domaću Slobodu sa 1:0, a i na ovom susretu su imali veliku podršku naših navijača.

Željezničar je u šest proljetnih utakmica ostvario isto toliko pobjeda. Plavi igraju sjajno, bilježe odlične rezultate, a odmah uz teren imaju veliku podršku navijača bilo gdje da igraju. Tako je bilo i jučer u Tuzli gdje je Želji bezrezervnu podšku pružalo preko 300 navijača koji su fer i korektnim navijanjem nosili našu ekipu do velike pobjede.

Fudbaleri, stručni štab i kolektiv FK Željezničar se zahvaljuju navijačima što su doputovali u Tuzli, te što su gromoglasnim navijanjem pomogli fudbalerima na terenu da ostvare ono zbog čega su došli, a to je pobjeda. Ostaje veliki žal što organizovane grupe naših navijača iz drugih gradova nisu uspjeli ući na stadion zbog ograničenog kapaciteta.

Zahvaljujemo se također našim domaćinima iz Tuzle koji su osigurali da sve protekne u najboljem redu bez ijednog većeg incidenta. FK Željezničar će se istinski potruditi da uzvati gostoprimstvo u narednom gostovanju Slobode na Grbavici. Dodajmo i to da je predsjednik FK Željezničar, Vedran Vukotić, nakon utakmice uručio Udruženju Velika djeca Tuzle dres sa potpisima svih fudbalera.

Mi smo Željini, Željo je naš!