Pune četiri godine prošle su od posljednjeg finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je igrao Željezničar. Bilo je to u sezoni 2012/2013 kada smo kao aktuelni pobjednik i osvajač duple krune imali priliku da to ponovimo drugu godinu zaredom.

Ipak, tada nam je u finalu trofej uzeo Široki Brijeg. Bile su to dvije izjednačene utakmice, u prvoj na Grbavici rezultat je bio 1:1. U revanšu na Pecari, Široki je vodio do pred sam kraj, a onda je Šaban Pehilj postigao sjajan gol za izjednačenje. Širokobriježani su prilikom izvođenja penala bili uspješniji i sa 5:4 došli su do trofeja.

Iako pune tri sezone nismo igrali finale, Željezničar je i dalje najuspješniji bh. klub u ovom takmičenju sa ukupno pet trofeja, koji su osvojeni 2000., 2001., 2002. te 2011. i 2012. godine. Sada nakon skoro četiri godine čekanja imamo priliku da trofej Kupa, vratimo tamo gdje mu je i mjesto, u Plavi salon Stadiona Grbavica. Zato u revanšu trebamo još jednu dobru utakmicu našeg tima i pobjedu od dva gola razlike, zašto će svakako biti neophodna i podrška sa tribina, na kakvu smo navikli posebno u posljednjih nekoliko utakmica. Naime, Željo ima najvjerniju publiku u BiH, Stadion Grbavica je ubjedljivo najposjećeniji stadionu u našoj državi sa prosjekom za proljetni dio sezone od blizu 10.000 gledalaca po utakmici.

Cijene ulaznica sa sjever i istok 5 KM

S obzirom na to da će tokom cijele sedmice trajati ispitivanja terena vezana za izgradnju južne tribine, jug će biti zatvoren za utakmicu u srijedu, pa će navijači revanš protiv Širokog Brijega moći gledati sa zapadne, istočne i sjeverne tribine.

Cijene za zapadnu tribinu ostaju iste kao i za svaku drugu utakmicu 20 i 25 KM, dok će ulaznice za istočnu i sjevernu tribinu imati jedinstvenu cijenu od 5 KM. Također svi pretplatnici, odnosno vlasnici sezonskih i desetogodišnjih ulaznica moći će duel protiv Širokog Brijega gledati sa sjeverne tribine.

Vidimo se u Dolini ćupova!