Nakon što je Milomir Odović razriješen dužnosti šefa stručnog štaba, FK Željezničar je danas imenovao novog šefa struke, a riječ je o Vladi Čapljiću.

Vlado Čapljić, Željino dijete, od danas je šef stručnog štaba našeg Željezničara. Vlado je potpisao 1+1 ugovor, a ostatak stručnog štaba će ostati isti. Čapljić će već danas odraditi prvi trening sa ekipom, a u ponedjeljak će imati debi na klupi kada Plavi gostuju kod Olimpica.

Čapljić je rođen 1962. u Sarajevu. Prošao je fudbalsku školu na Grbavici. Za prvi tim Željezničara je debitovao u sezoni 1978/1979. U ljeto 1985. godine, poslije uspjeha Kluba u Kupu UEFA, otišao je u Partizan, za koji će nastupati tri sezone i sa kojim će osvojiti dvije titule šampiona. Potom je igrao i za zagrebački Dinamo, da bi se ponovo vratio u Željezničar za koji je nastupao na par utakmica u sezoni 1990/1991. Karijeru je završio 1994. godine u portugalskom Esposendeu. Za Željezničar odigrao ukupno 89 zvaničnih utakmica, a postigao je i dva gola.

Čapljić je bio član omladinskih selekcije bivše države. Bio je i član olimpijskog tima koji je na OI 1984. godine u Los Angelesu osvojio bronzanu medalju. Osim toga, ubilježio je i četiri nastupa u dresu A selekcije Jugoslavije. Po okončanju igračke karijere se posvetio trenerskom poslu, a vodio je Radnički Obrenovac, Bežaniju, Srem Jakovo, Radnički Niš, Radnički Kragujevac, Slaviju, Rudar Prijedor te Donji Srem.