Željezničar će u okviru 2. kola M:tel Premijer lige BiH gostovati u Bijeljini kod Radnika, a tim povodom obratio se Amar Osim, šef struke Plavih.

– Malo nas je poremetila činjenica da igramo dan ranije nego što smo planirali. Kasno smo saznali da ćemo igrati u petak, jedan dan treninga smo izgubili, imali smo malo drugačije aktivnosti, ali ok, nećemo se žaliti. Znamo šta nas čeka u Bijeljini, teren je takav kakav jest, protivnik je nezgodan. Pogotovo s trenerom koji ih trenira, uvijek se igra tvrdo, neću reći zatvoreno, ali se ne dešava mnogo stvari. Protiv takvih ekipa je prilično nezgodno igrati, znaju šta mogu i način kako da ostvare cilj. S druge strabe, mi imamo svoje adute, imamo malo bolju igračku situaciju nego posljednju utakmicu. Neki igrači su spremniji, neki imaju pravo nastupa i to nam daje razlog za optimizam. S tim da znamo da moramo biti na nekom visokom nivou, kao što smo bili protiv Veleža, i to čitavu utakmicu ne samo jedno poluvrijeme da bi ostvari neki povoljan rezultat, kazao je Osim.

Utakmica se igra u petak s početkom od 17:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1. Ekipa je danas otputovala u Etno selo Stanišići gdje će boraviti i trenirati do utakmice.

https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/3107441802670880