Željezničar će sutra u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati kod Veleža, a tim povodom obratio se Amar Osim, šef stručnog štaba.

– Očekujem lijepu utakmicu kao što uglavnom i budu utakmice između Želje i Veleža. Ne vidim razlog da odstupimo od te neke fine prakse pogotovo što ćemo igrati pod reflektorima. Prvi put će Željo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima koji je inače onako fudbalski pravi stadion, pogotovo s ovom novom tribinom i reflektorima. Falit će publika naravno zbog koje se igra fudbal, ali ne sumnjam da će utakmica biti napeta, puna naboja i nadam se kvaliteta jer obje ekipe imaju u svojim redovima dovoljno dobrih pojedinaca i dovoljno dobro razvijen stil igre da bi se mogao očekivati neki kvalitet i vidjet ćemo ko će se bolje snaći u toj napetoj utakmici, kazao je Osim, a potom prokomentarisao povratak nekoliko igrača u takmičarske utakmice.

– Bitno nam je da nam se priključilo par igrača na koje nismo mogli računati, e sad čisto sumnjam da ćemo ih moći koristiti u punom kapacitetu, mislim od početka na ovakvim utakmicama. Ali da će u idućih par sedmica oni biti u stanju da konkurišu mi se iskreno nadamo jer bi nas to popravilo dramatično. Lakše je igrati kad imaš 17, 18 igrača da budu u prvom planu, a drugo kad imaš 11, 12 ili 13, pogotovo u ovakvom zgusnutom rasporedu.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se u subotu s početkom od 17 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.