Željezničar je savladao Zvijezdu 09 sa 1:0, a nakon utakmice održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke Plavih, Nermin Bašić.

– Pohvalio bih gostujuću ekipu, jako lijepo su izgledali. Nadam se da će pobjeći sa zadnjeg mjesta. Dobro smo odigrali, kontrolirali smo posjed, protivnika, stvorili jako puno prilika. Sve u svemu, sasvim zaslužena pobjeda moje ekipe. Dobro odigrana utakmica. Momci su preuzeli odgovonost i dali maksimum. U jednom momentu je bila normalna negativa s tribina. Trebalo je naći te rupe i zone koje možemo napadati. Odigrali smo dobru utakmicu i stvorili puno prilika.

– Jedina mana što nismo dali više golova. Drago mi je bilo da sam uspio dati priliku junioru koji je debitovao. Želimo da konektujemo to, da prvi tim bez naše djece ne može da funkcioniše. To je bio jedan signal našoj djeci, bez obzira što je rezultat možda 1:0. Čestitam igračima na izvedbi. Nadam se da će ovo biti neki podstrek da budemo dobri u kontinuitetu, da više nije toplo-hladno i mučno za navijače. Vjerujte da jako težak period prolazimo. Jako je bitno da ne gubimo glavu, da radimo više bolje, da smo samokritični.

– Štilić je tražio izmjenu prije kraja prvog poluvremena. Povredio je koljeno, ima dosta problema čim je malo teži teren. Odigrao je dobro prvo poluvrijeme, bio je “živ”, dao dosta dobrih lopti, ali je morao izaći. Znate da se dosta patio, imao problema sa povredom i ranije tokom sezone. Nadam se da će sve biti u redu.

– Šeha je dečko koji je 3-4 mjeseca bio out. U jednom momentu je bio višak, a nikad nije došao sa nezadovoljstvom, nego uvijek nasmijan. Htio sam ga nagraditi zbog toga, kao primjer. Odigrao je solidnu utakmicu. Maksimum je dao koliko je mogao. Želim da bude neki primjer odnosa prema ovom grbu i prema sebi.