Željezničar će u okviru utakmice 8. kola Premijer lige BiH gostovati Zrinjskom, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Nermin Bašić.

Nermin Bašić:

– Imao sam danas opciju da dam izjavu za klupsku stranicu, ali odlučio sam da se pojavim, treba stati pred novinare i naše vjerne navijače i priznati da nismo bili dobri. Malo je reći da nismo bili dobri, bili smo katastrofalni posljednju utakmicu. Ne mislim da treba bilo šta uljepšavati. Svi smo se novčano kaznili jer zaista smo bili loši posljednju utakmicu. Tu sam, uzdignute glave i dalje hodamo, znamo šta nam je i kako dalje činiti. Kriza se nametnula, tri utakmice, tri poraza i jako težak raspored. Mislim da se možemo sabrati kao klub, s našim navijačima zajedno možemo izaći iz ovih stvari.

– Na kraju se broje mrtvi, mi imamo još toga za pokazati. Trenutno stanje nas ne zadovoljava. S druge strane, želim da gledamo pozitivno, jer to moramo. Imamo dva izbora, ili ćemo se bježati, ili boriti. Ja nisam čovjek koji bježi. Primijetili ste svi, vodim ovaj klub sa jako puno emocija, tako će biti do kraja. Vjerujem u naš zajednički projekat. Najavljivao sam ovaj pad, to je normalno. Moramo izaći iz krize, ne igrati lijepo već se pofajtati na terenu u naredne tri utakmice, rekao je Nermin Bašić na početku press konferenciji, pa se dotakao Zrinjskog.

– Zrinjskom čestitam na onome što rade i za svoju ligu, za njihov klub. Ona njihova sinoćnja utakmica je za anale. Čestitam im od srca. Mi idemo na pobjedu, u situaciji smo da se moramo vaditi, da moramo vratiti ratnički mentalitet na teren. Želim još nešto potencirati: Unutar kluba, između mene, igrača, staffa, vjerujte da nema nikakvih problema.

– Odgovorno tvrdim da imamo jako dobru atmosferu, radnu, finu, odnos sa svim igračima, staffom, to je na jednom zavidnom nivou. Navijači se ne moraju brinuti da li je neko nekoga bojkotovao i po tim stvarima koje se potencijaru kada izgubiš utakmicu. Znaju igrači da nisu dobro odigrali, vjerujte da ih je baš sramota. Ali to je život, to je nogomet.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 20:45 sati.