Na danas održanoj konferenciji za medije obratio se i odgovarao na pitanja predsjednik FK Željezničar, Nazif Hasanbegović.

– Klub će nastaviti da obilježava 100 godina do kraja sezone, hvala vama novinarima koji ste otvorili vrata da se FK Željezničar predstavi i obilježi ove dane, te predstavi ono što mi jesmo. Skrenuli ste pažnju na nas. Vidjeli ste prekrasan vatromet, našu lokomotivu koja ide i koja nije stala nijednog trenutka. Ovog ljeta je izgledalo najdramatičnije, ali je nastavilo svoj put. U proteklim danima je konstituisana Skupština, plavi voz poptuno popunjen nastavlja u pravcu gdje smo krenuli. Ovo su godine stabilizacije, preispitivanja kako se na najbolji mogući način organizovati i krenuti dalje, rekao je Hasanbegović pa dodao:

– Trudimo se da u svim poljima pokažemo da naša lokomotiva nastavlja da ide dalje. Nemojmo zaboraviti da smo strepili kako ćemo krenuti. U ovom trenutku naša Skupština sadrži ljude koji su spremni da odvoje svoje vrijeme i znanje da pomognu klubu. Željezničar ima ono što drugima nedostaje, ali toliko srca, pameti i ljubavi oko kluba nemaju. Pravimo planove i razgovaramo. Vi znate sve aktivnosti koje preduzimamo i koje radimo. Raspisali smo pozive za investitore, krug se sužava i u sljedećih nekoliko dana bi to trebalo biti finiširano. Željezničar kreće u 101. godinu postojanja na način na koji smo to oduvijek željeli, zajedničkim snagama.

– Okrenuti smo restrikcijama, smanjili smo sve troškove koje smo mogli da smanjimo da bi mogli sve da izmirujemo na uobičajenom nivou. Moramo osigurati sponzore, a oni neće doći ako ne kreiramo dobar ambijent. Zato nam je važno da oni koji dolaze, da ulažu u stabilan kolektiv i druga stvar je da smo okrenuti prema potencijalnim partnerima koji žele da investiraju u sportski segment. Od onih koji su se javili, dva pregovarača su jako ozbiljna i ja se nadam da bi najkasnije od nove godine trebali imati novog partnera kluba, dodao je Hasanbegović, te zatim nastavio:

– Meni lično je prioritet da imamo naše omladince u timu, ali kada pogledamo ugovore, naša djeca su vezana za klub, razmišljamo o svemu, žao mi je što moram govoriti o tim mladim momcima kao o robi koju ćemo prodavati, ali oni su naša budućnost i tako ih tretiramo. U ovom periodu kada isplaćujemo primanja, isplaćujemo i dijelove dugova iz prethodne sezone, potpisani su reprogrami, isplaćuju se primanja u visini onoga što možemo. Skoro 40 posto je manji budžet za igrače nego prethodne sezone, šta god da smanjite za 40 posto nije dobro.