Skupština FK Željezničar večeras je oformila Odbor za hitnost koji će obavljati poslove Upravnog odbora do 31.05.2024. godine, a navijačima se obratio član Odbora za hitnost, Almir Gredić.

– Došlo je do formiranja Odbora za hitnost zato što je bivša uprava Kluba ponudila ostavke nažalost u ovoj delikatnoj situaciji po Klub i jednostavno se moralo tražiti rješenje da se ova sezona privede kraju, da se pokaže jedna ozbiljnost Kluba, snaga Kluba jer na kraju krajeva rezultat je ono što se mjeri. Do kraja imamo osam kola i moramo pokazati jedinstvo koje smo večeras pokazali i našoj armiji navijača reći da uvijek u Klubu i oko Kluba postoje ljudi koji u svakom momentu bez obzira na težinu situacije u kojoj se Klub nalazi su spremni da pomognu. Tu smo mi zajedno sa Skupštinom, zajedno sa navijačima da do kraja iznesemo ovu sezonu na najbolji način i da se pripremimo za narednu, a sve u cilju da ne dođemo u ovakvu situaciju.

Plan je stabilnost kroz ova dva, tri mjeseca i da Skupština ima vremena da obavi razgovore sa budućim ili potencijalnim investitorima ili potencijalnim članovima nove Uprave i da očekujemo od njih bolje sportske rezultate jer sportski kolektiv postoji zbog sportskih rezultata. Uz sve ono što se dobro uradilo na stabilizaciji Kluba mi moramo još taj segment pojačati na zadovoljstvo svih nas.

Sastav Odbora za hitnost:

Oro Ibrišimović – Predsjednik Odbora za hitnost

Almir Gredić – Član Odbora za hitnost

Jasmin Badžak – Član Odbora za hitnost

Almir Hadžiosmanović – Član Odbora za hitnost

Željko Pervan – Član Odbora za hitnost

Jasmin Terović – Član Odbora za hitnost

Admir Tunović – Član Odbora za hitnost

Više informacija o sjednici Skupštine ovdje.