Željezničar će u okviru 17. kola Premijer lige BiH dočekati Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri

– Očekujem interesantnu utakmicu sutra. Izazov je igrati protiv tima koji je veoma dobar u ovom trenutku. Nama je sutra jako bitna utakmica, želimo odigrati dobro. Svaka utakmica je drugačija. Svaka od tri utakmice koje smo igrali je bila takva. Sve o čemu pričamo iza zatvorenih vrata treba ostati tamo, jer sve što kažem izađe javno.

– Ako tim koji se bori za opstanak može pobijediti u dvije uzastopne utakmice onda je ovo nepredvidljiva liga. Vjerujem da pozicija na tabeli ne znači puno. Na ovom stadionu i sa ovim navijačima imamo šansu dobiti bilo koga. U to čvrsto vjerujem. Mnoge stvari ne idu kako treba, ali mi vjerujemo da možemo.

– Da li imamo kvalitet? Vidjeli ste naš tim protiv Borca, kao i u nekim drugim utakmicama. Mislim da je u pitanju psihička blokada. Potrebna nam je konzistentnost. Stadion može biti s vama ili protiv vas, u ovisnosti od toga kako igrate. Rekao sam ovo igračima, ako niste u dobro psihičkom stanju ne možete igrati dobro, neovisno od toga šta vas trener uči, kakva je filozofija i sve ostalo. Imamo kvalitet da odigramo dobro sutra, ali to mora biti kolektivna borba sutra.

– Krpić je upitan za sutra, još uvijek ne znamo hoće li igrati. Boljević je ostvario neki progres, no nije spreman. Svi ostali su na raspolaganju.

Utakmica se igra u petak s početkom od 18:00 sati. Prodaja ulaznica vrši se na dan utakmice od 9:00 sati.