Željezničar je u 15. kolu Premijer lige BiH remizirao sa Posušjem 1:1, a nakon utakmice održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

– Nismo startovali u prvom poluvremenu dobro, iako smo imali kontrolu. Nedostajalo nam je inteziteta i agresije, naročito prema naprijed. U drugom poluvremenu smo promijenili nekoliko stvari. Bili smo bolji tim u drugom poluvremenu, prema mom mišljenju, i generalno smo bili bolji u čitavoj utakmici, ako uporedite šanse sa obje strane, imali smo mnogo bolji posjed lopte, dominaciju, imali smo nekoliko dobrih šansi koje nismo pogodili. U drugom poluvremenu smo kreirali mnogo više. Završili smo neriješeno, iako smo zaslužili da pobijedimo, kazao je Al-Tuwaijri i dodao:

– Naravno, teško je upravljati utakmicom sa ove pozicije. Gubio sam glas u pojedinim trenucima, vrištao sam, a to nema smisla. Normalno, ne vrištim mnogo, da budem iskreno. Kada me vidite da vrištim to je jer sam nezadovoljan pojedinim stvarima. U drugom poluvremenu sam tražio više agresivnosti i da igrači pokažu karakter, da pokažu šta mogu. Posegli smo za nekim igračima sa klupe, koji su promijenili tok igre u drugom poluvremenu, igrali smo na kraju sa trojicom pozadi, pritisnuli smo ih naprijed, držali utakmicu. Da smo imali još koju minutu postigli bi i drugi gol. Da smo generalno imali više sreće, dali bismo i više golova. Administracija kluba radi sve što može i ja se nadam da ću u narednoj utakmici biti pored klupe.