Željezničar će u okviru 21. kola WWIN Lige BiH dočekati Sarajevo, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Bruno Akrapović i prvotimac, Edin Cocalić.

Bruno Akrapović:

– Pred nama je najveći derbi u BiH što se tiče fudbala i nakon lošijih rezultata i sa jedne i sa druge strane treba da damo sve od sebe da taj niz prekinemo i upišemo tri boda. To nam je cilj. Analizirali smo obje utakmice do sada, nevjerovatna razlika između dvije utakmice, meni neshvatljiva. Igrači treba da ispoštuju pravila igre i ne da se nadam nego očekujem da će igrači u nedjelju pokazati reakciju.

– Što se tiče ekipe, ne mogu reći kompletan dojam o kvaliteti mojih igrača. Izostajali su nam igrači zbog kartona u obje utakmice, uz to igrači koji su trebali biti registrovani, nisu uspješnio bili registrovani, nadam se da će biti za nedjelju. Neku kompletnu sliku ću imati u nedjelju i na osnovu toga ćemo moći izvući neka konkretnija mišljenja. Otežavajuća okolnost je što se pola ekipe priključilo naknadno. Nismo imali pripreme po želji, kao Cavnić, Hiroš, ili neki drugi igrači. Ili su imali povrede, kao Coca, pa nije uspio 100% u kondicionom segmentu da uradi ono što smo željeli, pa su nedostajali i u taktičkim zamislima. Krpimo se i nadam se da će Krpić u nedjelju odlučiti.

– Ako nemaš realizaciju i napadači razmišljaju o tome čitavu sedmicu normalno da psiha nije na top nivou. To je biti profesionalac, izbacivati negativne stvari, a pozitivne vraćati u glavu. Nije lako, ali ako si profesionalac uspjećeš i funkcionisaćeš, ipravo zbog toga i pravim oove pripremne utakmice, da momci postignu golove. Nadam se da će i ostali uzeti primjer iz ove utakmice protiv Bosne i prenijeti to u prvenstvene.

– Gledao sam normalno utakmicu, nije se moglo nešto izrazito vidjeti. Puno prekida, puno situacija koje su doprinjele tome da utakmica ima veću kvalitetu. Kao što sam rekao za Zrinjski, i Sarajevo ima kvalitet, ima pojedinačnu klasu, u svakom trenutku mogu da zaprijete i iznenade. U svakom slučaju optimistično gledam na utakmicu.

Edin Cocalić:

– Mislim da nema. Svjedoci smo da u derbiju do sada barem nije moglo unaprijed nešto da se prognozira. Ako ćemo gledati tabelu, naravno da su u prednosti, da mogu da važe za favorita. Ali, znate kakav je derbi, kakva je to utakmica. Opet kažem, gledajući tabelu mi igramo katastrofalnu sezonu, ali derbi se ne smije podcijeniti nikada.

– Imali smo težak period iza nas, i nije lako trenutno nositi dres Željezničara. Znamo šta znači ovaj klub i kakva je težina ovog dresa. Imam dosta derbija iza sebe i znam, iskusio sam, da je u derbiju bitno da uđeš hladne glave i vruća sruca. To jedino mogu reći mladim igračima, nema tu pametovanja. Pokazali smo protiv Zrinjskog da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i nadam se ovaj put uz pogodak sa naše strane.