Veliki koncert Mustafe Čizmića – Čizme i njegovih „Proletera“, kojeg realizira Ideas Business Lab u ime grupe organizatora, bit će održan u subotu, 21. maja na platou iza istočne tribine stadiona Grbavica.

Na događaju se očekuju specijalni gosti i iznenađenja, pa nema sumnje kako posjetitelje očekuje posebna noć za pamćenje.

Prije početka koncerta, od 17 sati bit će održano druženje uz besplatan roštilj, kojeg je obezbijedila ćevabdžinica „Mrkva“. Koncert starta u 20 sati, i to čime drugim nego pjesmom „Grbavica“, čiji je Čizma autor i koja će te večeri biti izvedena nekoliko puta.

Na tom prvom izvođenju Čizmi i „Proleterima“ će se na bini pridružiti i Vlado Podany, čuveni klavijaturista, aranžer originalne „Grbavice“, ali i unuk Dimitrija Dimitrijevića, jednog od osnivača „Želje“ i strijelca prvog gola za tim sa Grbavice. Uslijedit će hitovi čuvene grupe „Bolero“, čiji je Čizma bio jedan od osnivača, ali i neke druge pjesme koje nose mnogo emocija.

Kao gosti će se na koncertu pojaviti i članovi dječijeg hora „Princess krofne“, koji će biti obučeni u majice „Grbavica – 30 godina“ nakon, koje su kao artikal dostupne u Fan Shopu FK Željezničar. Na koncertu se očekuju i neki drugi, specijalni gosti i iznenađenja, pa nema sumnje kako posjetitelje očekuje posebna noć za pamćenje.

Podsjećanja radi, koncert „Čizma i Proleteri“ na stadionu Grbavica dešava se kao dio projekta „Grbavica – 30 godina nakon“, u sklopu kojeg je načinjen remix pjesme „Grbavica“, video spot za tu verziju pjesme i izložba na temu razaranja Grbavice.

Sve to je dostupno na www.grbavica.ba

Ulaznice za koncert, po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u FAN Shopu FK Željezničar na stadionu Grbavica, gdje je postavljena i prodajna izložba fotografija na temu ratnog uništenja stadiona i naselja Grbavica.

Karte za koncert se, također, mogu kupiti i online, na linku: tickets.fkzeljeznicar.ba

Sav prihod ostvaren realizacijom ovog događaja bit će usmjeren u svrhu konsolidacije poslovanja FK Željezničar.