Fudbaleri našeg Željezničara u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH su savladali u Tuzli domaću Slobodu rezultatom 2:1.

Plavi su počeli u sastavu: Antolović na golu, Stanić i Kvesić po bokovima, Zeljković i E. Sadiković na stoperskim pozicijama, u veznom redu Tomić i D. Sadiković, po krilima Memija i Varea, a u samom napadu Turković i Bajić. Zbog zdravstvenih problema Kosorić, Bogdanović i Hasanović se nisu našli u kombinaciji.

Prvi su zaprijetili domaći preko Radovanovića, ali je Antolović sigurno uhvatio loptu. Mehidić je oštro startovao nad Turkovićem i zaradio žuti karton u 18. minuti.  U 26. minuti D. Sadiković je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila živi zid. Minutu poslije, Sarić upošljava Radovanovića koji loše prihvata loptu što je Antolović iskoristio i došao prije do nje.

Pred kraj prvog dijela Memija se našao u kaznenom prosturu, ali Mehidić loptu izbacuje u korner. Poluvrijeme bez mnogo uzbuđenja je završeno rezultatom 0:0.

Već u drugoj minuti drugog dijela, Stanić je odlično prošao i izborio korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po Fejzića. Minutu poslije Plavi su poveli. D. Sadiković je prošao i uposlio Juana Manuela Vareu koji pogađa za veliko slavlje naše ekipe. U 58. minuti Bajić je izašao iz igre, a umjesto njega zaigrao je Nuspahić.

Željezničar je svoje vodstvo povisio u 60. minuti. Stanić je odlično prošao, ubacio, a Nedo Turković svojim drugim ovosezonskim golom pogodio za 2:0. Mujkić je probao svoj udarac, ali je Antolović ponovo bio na visini zadatka. U 73. minuti sudija Bureković je prekinuo utakmicu zbog pirotehničkih sredstava na zapadnoj tribini te je fudbalere poslao u svlačionice. Petnaest minuta poslije utakmica je nastavljena, a umjesto Vareae u igru je ušao mladi Hadžiahmetović. Minutu poslije nakon greške Zeljkovića, Mujkić je pogodio mrežu naše ekipe i smanjio na 2:1.

Do kraja je Sloboda pokušavala doći do izjednačenja preko Kuduzovića i Džafića, dok su Plavi prijetili kontrama preko brzog Nuspahića. Ipak, rezultat se nije mijenjao i Željo je ubilježio novu pobjedu.

Već u srijedu Plavi će u narednom kolu dočekati Zvijezdu iz Gradačca.