S obzirom na donesenu Odluku Prvostepene komisije za licenciranje NS/FSBiH, dana 05.05.2019.  održana je Vanredna sjednica Upravnog odbora na kojoj su usvojene naredne Odluke:

  1. Fudbalski klub Željezničar ispunio je sve obaveze po pitanju zahtjeva za licenciranje i očekuje dobijanje licence nakon zasjedanja Drugostepene komisije NS/FSBiH, te iskazane žalbe prema istoj koja će biti podnijeta u zakonskom roku;
  2. Radi utvrđivanja razloga nedobivanja licence na Prvostepenoj komisiji NS/FSBiH Upravni odbor u skladu sa Statutom kluba donio je Odluku o suspenziji Direktora kluba do konačnog utvrđivanja činjenica.

U skladu sa Statutom, u idućem periodu poziciju v.d. direktora kluba obavljat će potpredsjednik Upravnog odbora gospodin Jasmin Badžak.

Cijeneći trenutnu situaciju Upravni odbor će na sjednici koja će biti zakazana odmah nakon Odluke Drugostepene komisije donijeti odluku i obavijestiti navijače o sljedećim aktivnostima u cilju nesmetanog djelovanja kluba u narednom periodu i neophodnim koracima koje je potrebno poduzeti.

Mi smo Željini, Željo je naš!