Na upravo završenom treningu pred susret sa Slavijom menadžeru Osimu su na raspolaganju bili svi prvotimci izuzev Josipa Ćutuka, koji je u Gabeli dobio nezgodan udarac u desno koljeno. Korpulentni stoper je pokušao trenirati u ponedjeljak, što je pogoršalo povredu, koja ga ipak ne bi trebala odvojiti od treninga duže od nekoliko dana.

Njemu se na kratkoj listi nespremnih za meč sa Slavijom pridružio Danijal Brković, koji se od trovanja oporavlja nešto sporije od svojih kolega, koji su potpuno spremni za derbi 5. kola BH Telecom Premijer lige. Punim intenzitetom je trenirao i Sulejman Smajić, za kojeg je ipak izglednije da će povratnički nastup nakon 5 mjeseci izbivanja zabilježiti pod Bijelim Brijegom, kod svog bivšeg kluba, Zrinjskog.

Utakmica između prvog i drugog tima, iz koje vrijedi izdvojiti majstorski pogodak sve boljeg Zebe, otkrila nam je da bi u odnosu na meč sa GOŠK-om, moglo doći do izmjena samo na stoperskim pozicijama. Vasilić i povratnik Kerla bi trebali krenuti od prve minute umjesto Ćutuka i Bogičevića.

Naredni trening ekipa ima sutra u 9:30.

[nggallery id=2]