U subotu će Stadion Grbavica u novom ruhu dočekati navijače na utakmici sa Slobodom u 1. kolu Lige za prvaka. Podsjećamo, neposredno prije susreta, koji počinje u 19 sati, zvanično će biti otvorena istočna tribina koju smo izgradili zajedničkim snaga po jedinstvenom modelu.

Interes za duel sa Tuzlacima je ogroman, a drugačije se nije moglo ni očekivati kada uzmemo u obzir da FK Željezničar ima rekordan broj gledalaca na svojim utakmicama, rekordan broj sezonskih karata, rekordan broj pratilaca na Facebook stranici i blizu 5.000 članova.

Zaključno sa 30. martom, FK Željezničar ima 2184 pretplatnika, odnosno vlasnika sezonskih i desetogodišnjih ulaznica, pa je jasno da će se za susret sa Slobodom tražiti “karta više”.

U prodaju će biti pušteno rekordnih 11.160 ulaznica, od toga na istočnu tribinu otpada 4266, a ukupni kapacitet stadiona je 13.499 sjedećih mjesta.

Ulazi na stadionu Grbavica će zbog toga biti otvoreni ranije nego što je uobičajeno, već u 16 sati i 30 minuta. Preporučujemo navijačima da na svojim mjestima budu najkasnije do 18:30 jer će prije utakmice biti održan i kratki program svečanog otvaranja istočne tribine.