Željo će sutra od 16:30 sati na stadionu u Foči odmjeriti snage sa domaćom Sutjeskom. Prijateljski odnosi dva kluba traju već dugo, a na Stadionu Grbavica u dresu Željezničara, dubok trag ostavilo je nekoliko igrača koji su rođeni u Foči od kojih su neki i ponikli u FK Sutjeska.

Najpoznatije ime je sigurno Radmilo Mihajlović koji je za Plave odigrao 120 utakmica i postigao 63 gola. Nakon toga je igrao i u svjetskom velikanu, minhenskom Bayernu. Radmilo će najvjerovatnije prisustvovati sutrašnjem meču. Ne smijemo izostaviti ni imena braće Paprica, Radeta i Zorana. Rade Paprica je odigrao 198 utakmica za Želju i postigao 68 golova. Pored pomenutih za Želju su igrali još i Josip Šimović, Kemal Buljubašić, Muamer Divjan, Alen Kurt i Admir Raščić.

Željezničar je u svojoj historiji odigrao nekoliko prijateljskih utakmica u Foči sa Sutjeskom, a izdvajamo dva susreta iz 1966. godine kada je Željo slavio sa 2:1 i 8:1. Godine 1977. bilo je 4:1 za naš tim, a 1978. odigrana je utakmica na Grbavici u kojoj su Plavi slavili sa 7:1. U novijoj historiji odigrane su dvije prijateljske utakmice. Prvu iz 2009. godine Željezničar je dobio sa 2:1, a golove su dali Mirsad Bešlija i Milan Ćulum. Druga je odigrana 2012. godine i bilo je 1:1. Jedini gol za naš tim postigao je Mirsad Ramić.

FK Sutjeska je osnovan 1946. godine. Svoje utakmice igraju na Gradskom stadionu koji ima kapacitet od oko 4.000 gledalaca. Medijski pokrovitelj gostovanja Plavih u Foči je OSM TV koja će snimati cijelu utakmicu između Sutjeske i Željezničara.

FK Željezničar će u ovom duelu nastupiti u najjačem sastavu, a prije i poslije utakmice predviđeno je druženje delegacija dva kluba. Ekipa u Foču stiže u 14:30 sati od kada će se ispred stadiona biti moguće družiti sa igračima, učlaniti te kupiti artikle iz Fan shopa.