Stanić, Fejzić i Stevanović potpisali ugovore

Srđan Stanić, Irfan Fejzić i Miroslav Stevanović su danas u Plavom salonu potpisali svoje ugovore sa FK Željezničar.

Željezničar je danas potpisao tri nova fudbalera. Riječ je o golmanu Irfanu Fejziću, krilnom fudbaleru Miroslavu Stevanoviću i povratniku, Srđanu Staniću. Kako je već najavljeno, Stevanović je potpisao jednoipogodišnji ugovor, dok su Stanić i Fejzić potpisali na dvije godine.

POGLEDAJ GALERIJU

Srđan Stanić je rođen 6. juna 1989. godine u Sarajevu. Prije dolaska na Grbavicu je igrao za Slaviju, a potom je za Želju odigrao rekordnih 200 utakmica i postigao deset golova. Proteklu polusezonu je nastupao za Olimpic za koji je odigrao 13 utakmica, ubilježio četiri asistencije i postigao jedan gol.

Irfan Fejzić je rođen 1. jula 1986. godine u Višegradu. U svojoj karijeri je nosio dres Sarajeva, Goražda, Olimpica u tri navrata, Zvijezde, kakanjskog Rudara, Slobode te azerbejdžanskog Mughana. Ove sezone je nosio dres Olimpica, a branio je na šest utakmica, te je od toga na tri sačuvao svoju mrežu.

Stevanović je rođen 29. jula 1990. godine u Zvorniku. Prošao je omladinsku školu Vojvodine, a po isteku juniorskog staža je bio na posudbi u banjalučkom Borcu sa kojim je osvojio Kup BiH. Potom prelazi u slavni španjolski klub, Sevillu. Kao fudbaler Seville boravi na posudbama u Elcheu i Alavesu. U mađarski Gyori prelazi početkom 2015. godine, a posljednji klub za koji je igrao je grčki Ergotelis. Bivši je kadetski, juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje, a također, odigrao je i deset utakmica za A selekciju, te je postigao jedan gol.

Trojica novih fudbalera Plavih će već danas se priključiti ekipi na pripremama u Međugorju.