FK Željezničar i defanzivac Aleksandar Kosorić, danas su na zahtjev fudbalera, dogovorili sporazumni raskid ugovora.

Kosorić je uputio zahtjev za raskid ugovora, a Klub je fudbaleru, koji je kao igrač i kapiten pokazao sa kojim ponosom se nosi dres najtrofejnijeg kluba, izašao u susret i dogovoren je raskid saradnje.

U nastavku vam prenosimo i saopštenje bivšeg kapitena:

– S obzirom na odluku da raskinem ugovor sa voljenim klubom, želim da se obratim javnosti, navijačima i simpatizerima kluba. Prvo se želim zahvaliti svim igračima i trenerima sa kojim sam igrao i sarađivao, članovima Upravnog odbora, Nadzornog odbora, članovima Skupštine, armiji navijača koji su bili uvijek uz mene i klub. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i podršci. Dvije i po godine sam sa ponosom nosio dres FK Željezničara, tu sam pronašao drugi dom, tu sam pronašao drugu porodicu, tu sam odigrao 85 utakmica, tu sam postao A reprezentativac! Nositi dres Želje je velika čast i obaveza i tako sam se prema njemu i odnosio. Ovakva odluka je teška, ali trenutno neizbježna, za mene najteža odluka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Donio sam je nakon dugog promišljanja i isključivo je moja lična odluka. Svom Želji želim puno uspjeha i sreće, svi koji nose dres Želje neka na to budu ponosni jer Željo je iznad svih nas.  Navijačima želim da uvijek budu uz klub kao što su i bili. Željo je dio našeg života, uvijek će biti dio nas, ja ću uvijek ostati uz Želju. Mi smo Željini, Željo je naš”, naveo je Kosorić.

Kosorić je u dresu Želje odigrao 85 utakmica, a postigao je i tri gola. Debitovao je na utakmici Evropske lige između Metalurga i Željezničara.

FK Željezničar se zahvaljuje Kosoriću na uvijek borbenim nastupima u Plavom dresu, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere. On ostaje član Željine porodice i vrata Kluba su mu uvijek otvorena.