Željezničar će sutra u okviru 29. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati Široki Brijeg, a tim povodom obratio se šef struke, Blaž Slišković.

– Prije nego počnem govoriti o sutrašnjoj utakmici želio bih u svoje osobno ime i u ime cijele ekipe čestitati gospodinu Ivici Osimu jubilarni 80. rođendan, želim da nam poživi još dosta godina u zdravlju i veselju. Naravno da svojim nekim prisustvom na neki način daje podršku ovoj ekipi jer u ovom trenutku sigurno neki njegov doprinos pa makar to bio iz daleke Austrije će mnogo značiti, kazao je Slišković, a potom govorio u susretu:

– Naravno da su sve misli okrenute ka sutrašnjem susretu sa Širokim Brijegom. Nakon utakmice protiv Sarajeva imali smo jedan period od nekoliko dana gdje bilo teško prihvatljivo i igračima i meni i stručnom štabu, taj poraz nam je teško, teško pao. Pokušali smo u ovoj sedmici da ekipu vratimo u jednu normalu, da se okrenemo sutrašnjoj utakmici. Kao i uvijek, pripremali smo se rekao bih maksimalno kvalitetno, ja zaista nemam zamjerke na rad igrača, svi rade jako profesionalno, tako da očekujem od utakmice da svaki pojedinac da maksimum i da odigramo mnogo kvalitetnije nego što je to bilo na Koševu. Nadam se da ćemo uz jednu kvalitetnu ofanzivnu igru ostvariti i pobjedu koju svi zajedno priželjkujemo nakon dugo vremena i vjerujem da su momci svjesni situacije i da nama u ovom trenutku jedan pozitivan rezultat može povratiti jednu kvalitetnu atmosferu u svlačionici, te u i oko samog Kluba.

Utakmica se igra u petak s početkom od 20 sati uz direktan prenos na Areni Sport.