Bivši fudbaler našeg Željezničara, Dragan Kojović, je preminuo prije 17 godina, a na današnji dan, 1950. godine je rođen u Sarajevu.

Dragan Kojović je rođen 1950. godine u Sarajevu. Kako je odrastao na Grbavici, fudbal je počeo trenirati u Željezničaru, sa 13 godina. Profesionalni ugovor je potpisao sa nepunih 18 godina, u sezoni 1968/1969. Kojović je bio standardni desni bek šampionske generacije iz 1972. godine. Iako je bio ljevak, a kroz juniorski staž je i prošao kao lijevo krilo, karijeru je izgradio kao odbrambeni igrač, i to uglavnom kao desni bek.

Ponekad je igrao i u half-liniji, ovisno od konkretnih zamisli trenera. U slučajevima kada je trebalo posebnu pažnju obratiti na nekog protivničkog igrača, Dragan Kojović je bio pravi čovjek za taj zadatak, prateći ga u stopu.

Za Željezničar je u raznim takmičenjima odigrao ukupno 163 zvanične utakmice, postigao je i dva gola, a sve to u periodu od 1969. do 1979. godine. Na bolji svijet je iznenada otišao 24. oktobra 1998. godine u Gacku kao trener Mladosti.

Dragan Kojović (skroz desno)

Dragan Kojović (skroz desno)