Standardni desni bek našeg Željezničara, Siniša Stevanović prokomentarisao je protekle utakmice, te najavio nedjeljni susret protiv Mladosti.

Željezničar je u prve tri utakmice ostvario isto toliko pobjeda, a posebno raduje što Plavi nisu primili niti jedan pogodak. Svi fudbaleri su odigrali jako dobre tri utakmice, a svih 260 minuta je na visokom nivou odigrao Siniša Stevanović, desni bek Plavih koji je na Grbavicu stigao na protekloj prvenstvenoj pauzi.

Dvadesetsedmogodišnji Beograđanin ističe da je zadovoljan urađenim, ali da nema mjesta nikakvoj euforiji.

– Kakav komentar može biti kada pobijedite tri uzastopne utakmice bez primljenog gola, kada ostvarite ciljeve koje ste zacrtali još 11. januara. Sve u superlativu naravno, ali ništo još uvijek nismo veliko napravili. Imamo svoj cilj, a to je evropa kroz osvajanje trofeja u kupu. Nema mjesta euforiji i samo ako se budemo koncentrisali na sljedeću utakmicu možemo ostvariti zamišljeno, kazao je Stevanović dodavši:

– Još uvijek se uigravamo, mada su to sve već ozbiljni taktički i tehnički igrači, te mislim da ćemo uskoro sve uvezati tom žicom i eksplodirati kao tim i kao pojedinci.

U nedjelju će Željo od 15 sati ugostiti ekipu Mladosti, a borbeni Siniša najavljuje da će ekipa dati maksimum da ostvari cilj, a to je pobjeda.

– Što se tiče naredne utakmice protiv Mladosti odgovoriću u navijačkom stilu. Nastaviti niz, naravno bez primljenog gola! Ne prijetimo nikome, ali uz dužno poštovanje Mladosti, naš cilj su tri boda, pogotovo što igramo pred našim sjajnim navijačima, prokomentarisao je Siniša.

Željo je u tri proljetne utakmice imao fantastičnu podršku. Protiv Širokog je bilo 10.000 navijača, u Mostaru protiv Veleža čak 600, a u Banjoj Luci u srijedu je Plave bodrilo oko 200 navijača. Stevanović ih poziva da i protiv Mladosti budu 12. igrač.

– Ne želim koristiti onu izlizanu frazu, ali zaista navijači su naš 12. igrač na svakoj utakmici i pozivam na atmosferu kao protiv Širokog, bez obzira na najavu lošeg vremena. Njihova podrška nam je na svakoj utakmici neophodna, riječi su Siniše Stevanovića koji je u dosadašnje tri utakmice ubilježio jednu asistenciju.

Utakmica između Željezničara i Mladosti je na rasporedu u nedjelju sa početkom od 15 sati. Dođite na Grbavicu i nastavimo zajedno niz!