Srbijanski internacionalac, Siniša Stevanović, potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa našim Željezničarom.

Siniša je rođen 12. januara 1989. godine u Beogradu. Prošao je omladinsku školu Partizana B, Teleoptika, a nakon isteka juniorskog staža dolazi u Partizan gdje je odigrao 18 utakmica od toga sedam u evropskim takmičenjima. Na polusezoni odlazi u Spartak iz Subotice na posudbu, a nakon isteka posudbe i potpisuje ugovor sa ovim klubom.

U dresu Spartaka je odigrao 72 utakmice, postigao jedan gol, te je ubilježio osam asistencija. U sezoni 2014/2015 prelazi u redove Novog Pazara za kojeg je odigrao 32 utakmice. Stevanović igra na poziciji desnog beka, a ubilježio je i osam nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.

– Radujem se prelasku u klub poput Željezničara. Prvenstveno želim da kažem da će mi Novi Pazar bez obzira na sve ostati u sjećanju i da im poželim izlazak iz rezultatske i generalno klupske krize. Svaka promjena sredine prija, a pogotovo dolazak u veliki klub, grad kakav je Sarajevo, i kada klub koji ima velike ambicije želi baš vas kao pojačanje. Na meni je da opravdam i dokažem da nisu pogrešili i prvenstveno pomognem i njima i sebi za što bolju budućnost, kazao je Stevanović.