Selektori mlade i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine su nedavno pozvali fudbalere na koje računaju u narednim utakmicama, a među njima se nalazi šest fudbalera našeg Željezničara.

Darko Nestorović, selektor mlade reprezentacije BiH, objavio je spisak fudbalera za narednu utakmicu protiv Engleske na Stadionu Koševu. Među pozvanim fudbalerima su prvotimci Plavih, Kerim Memija i Damir Sadiković. Pored pomenutog dvojca, među pozvanima su i Haris Hajradinović i Armin Čerimagić koji su nastupali za nekoliko selekcija u našem omladinskom pogonu. Utakmica mlade reprezentacije BiH i Engleske je na rasporedu 12. novembra sa početkom od 13 sati.

Juniorski reprezentativci su već dva dana na okupljanju, a među njima su četiri naša fudbalera. Riječ je o Emiru Ćutahiji, Ismailu Durakoviću, Kemalu Osmankoviću i Amiru Hadžiahmetoviću. Juniorski reprezentacija će od 10. do 15. novembra igrati kvalifikacioni turnir u Azerbejdžanu. Među pozvanima je i Amer Gojak, fudbaler Dinama koji je prošao našu omladinsku školu.

Na oba spiska je Željezničar klub za koji nastupa najviše pozvanih reprezentativaca.