Semir Kerla je novi igrač FK Željezničar. Dvadesetdevetogodišnji stoper će tako po treći put u svojoj karijeri zaigrati u dresu tima s kojim je tri puta osvajao naslov prvaka BiH i jednom Kup BiH.

Na Grbavicu se vraća nakon što je protekle tri godine proveo u Litvaniji i Kazahstanu gdje je igrao za Žalgiris Vilnius i Irtysh Pavlodar. Pregovori su trajali duži vremenski period, a finalni dogovor je postignut jutros, nakon razgovara sa predsjednikom Nadzornog odbora Senadom Misimovićem.

– Veoma mi je drago da sam ponovo u dresu Željezničara. Između mene i ovog Kluba očigledno postoji posebna veza, jer nevjerovatno je da treći put imam priliku zaigrati na Grbavici, a svi znamo koliko je stvari potrebno da se poklopi za tako nešto. Dosta dobro poznajem ekipu i nastojaću se brzo uklopiti u sistem. Želim se prije svega zahvaliti Bogu što je sve ovako dobro završilo, a veliko hvala i ljudima iz Kluba, koji su bili maksimalno profesionalni, posebno gospodin Senad Misimović, kazao je Semir Kerla.

Kerla je potpisao ugovor do kraja sezone sa opcijom produženja na dodatnih godinu dana. Već je dobio plan treninga od trenera Slavka Petrovića i radiće samostalno dok se ekipa ne vrati sa priprema iz Turske.

Kerla je rođen 29. septembra 1987. godine u Rogatici. Prošao je omladinske selekcije Radnika iz Hadžića, potom stigao na Grbavicu, a debitovao je 2. aprila 2008. godine na utakmici Željezničar – Laktaši. U januaru 2011. godine odlazi u grčki Panserraikos. Nakon pola godine prelazi u Žilinu, a potom se ponovo vraća u Želju. Dvije naredne godine je igrao u Plavom dresu, a na ljeto 2014. godine odlazi u Žalgiris. Posljednju godinu je nastupao u Kazahstanskom Irtyshu.

Kerla je u dresu najtrofejnijeg bh. kluba odigrao 105 utakmica, a osvojio je tri titule prvaka BiH i jedan Kup. Za Irtysh je odigrao 24 utakmice i postigao tri gola. U dresu Žalgirisa je nastupao 42 puta, te je postigao pet golova.

Foto: fkzeljeznicar.ba