Vernes Selimović, jedan od najboljih igrača Željezničara na startu sezone, najavio je subotnji okršaj sa svojim bivšim klubom, mostarskim Zrinjskim, za fkzeljeznicar.ba.

Upitali smo ga sa kakvom motivacijom dočekuje gostovanje klubu, u kojem je proveo dobar dio svoje dosadašnje karijere.

Pa dobro, Zrinjski je klub u kojem sam proveo lijepe četiri godine i uvijek imaš neki poseban motiv kada igraš takve utakmice. No, ja sam sad igrač Željezničara i tako ću se i ponašati na terenu, riječi su Selimovića, koji već na samom početku svoje druge sezone u Željezničaru ima više ligaških pogodaka (11), nego u tri posljednje za Zrinjski.

Dvadesetdevetogodišnjeg ofanzivca smo potom zamolili da uporedi svoj bivši i sadašnji klub.

Što se tiče Zrinjskog, stvarno mogu reći sve najbolje za period proveden u Mostaru. Dosta su slični klubovi, što se organizacije tiče i svega u i oko kluba. A ni razlika među ekipama nije tako velika, jer se i mi i oni borimo za sam vrh tabele. Njihov tim je dosta izmijenjen u odnosu na vrijeme kada sam ja igrao tamo. Došlo je dosta novih igrača, od kojih neke i poznajem, a smatram da se radi o kvalitetnoj ekipi, govori Selimović, koji je na dva posljednja gostovanja tresao mreže, čime je samo potvrdio uzlaznu putanju od dolaska u Željezničar.

Imao sam malih problema sa ozljedom kada sam tek došao, a nisam prošao ni pripreme, što se sigurno odrazilo na moju igru. Sada je sve uredu i ja se nadam da ću igrati sve bolje i bolje, jer znam da to mogu.

Pobjeda u Mostaru bila bi već peta zaredom u prvenstvu. Prošli rekordni niz trijumfa je prekinut upravo pod Bijelim Brijegom, a zaustavljeni smo na broju dvanaest. Na pitanje kakvu utakmicu ovaj put očekuje, te da li Željezničar može ponoviti rezultate iz prošle sezone, naš sagovornik je rekao:

Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu i tako će biti i u Mostaru. Mislim da nas čeka teška utakmica, ali se nadam da ćemo na kraju izvući povoljan rezultat. A naravno da smo sposobni ponoviti uspjehe, jer je cijela ekipa ostala na okupu. Nismo mnogo mijenjali u prelaznom roku i to je naša velika prednost, koja nam daje za pravo da se nadamo najboljem, smatra bivši igrač Zrinjskog, kojem želimo da i protiv bivšeg kluba nastavi svoj gostujući golgeterski niz.