Na Stadionu Grbavica danas počinju radovi na postavci savremenog sistema kontrole ulaza, a rok završetka radova je 5. oktobar tekuće godine.

Tako će biti ispunjen još jedan vrlo važan uslov koji je postavila UEFA, a sve u cilju poboljšanja uslova za navijače te cjelokupne modernizacije Stadiona Grbavica.

Po projektu je predviđena postavka elektronske kontrole ulaznica i samog ulaska na svakom ulazu na tribine Stadiona Grbavica, što u praksi znači manje gužve i kraće zadržavanje navijača prlikom ulaska na stadion. Vrijednost projekta, koji u potpunosti finansiraju UEFA i NS/FS BiH iznosi 390.482,79 KM, a javnim pozivom za izvođača radova je izabrana kompanija Mildabo d.o.o.

– Ispred FK Željezničar želim se zahvaliti NFSBiH i UEFA-i koji daju ogroman doprinos rekonstrukciji Stadiona Grbavica. Postavljanjem savremenog sistem kontrole ulaza bićemo još jedan korak bliže ka ispunjavanju svih uslova koje je UEFA postavila kako bi se na našem stadionu mogle igrati i utakmice reprezentacije BiH, izjavio je direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

Novi sistem kontrole ulaza trebao bi biti u funkciji za utakmicu protiv NK Čelik koja se igra 07. oktobra 2018. i to će biti generalna proba pred utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske.