Fudbalski klub Željezničar obavještava svoje članove, navijače i simpatizere da je u tekućem mjesecu, u procesu nastavka finansijske konsolidacije, izvršio povrat pozajmica fizičkim i pravnim licima u ukupnom iznosu od 390.000 KM.

Vraćena je pozajmica Amaru Osimu u iznosu od 200.000 KM koju je Klub dobio prije četiri godine. Klub više nema bilo kakvog duga prema bivšem uposleniku.

Također je vraćena pozajmica i Senadu Misimoviću u iznosu od 130.000 KM. Klub više nema bilo kakvog duga prema bivšem predsjedniku.

Preostali iznos od 60.000 KM se odnosi na povrat pozajmica prema deset različitih fizičkih i pravnih lica kojima je Klub dugovao novac nekoliko godina unazad.

Trenutni dug po osnovu pozajmica iznosi 345.000 KM od čega je iznos od 285.000 KM pozajmica Jasmina Badžaka kojem se ovim putem zahvaljujemo na pokazanom razumijevanju za finansijsku situaciju u Klubu.

Proces finansijske konsolidacije je bolan proces za Klub i naše navijače, ali isti nema alternativu ako želimo postići naš cilj dugoročne održivosti.   

Pozivamo naše navijače da dođu u subotu na utakmicu našeg Kluba.

Mi smo Željini, Željo je naš.