Poštovani članovi, navijači, dragi prijatelji Kluba,

Iza nas je razočaravajuća polusezona u domaćim takmičenjima, obilježena serijama poraza i zabrinjavajućom neefikasnošću naše ekipe. Razumijemo vaše razočaranje, jer ga duboko osjećamo i mi. Naš angažman u Klubu nije samo profesionalna obaveza, već i lična strast i ljubav koja nas životno određuje. Rukovodeći Klubom sa bogatom historijom i tradicijom, svjesni smo odgovornosti koju nosimo.

Nakon uspješnih nastupa u pretkolima Konferencijske lige i uspješnom početku prvenstva pobjedom i dobrom igrom nad trenutno ubjedljivo prvoplasiranim Borcem iz Banja Luke, vjerovali smo da je tim na pravom putu da ove sezone ostvari rezultate koji bi odrazili pozitivan trend organizacione i finansijske stabilizacije Kluba. Ipak, prikazane igre i ostvareni rezultati daleko su od naših očekivanja i renomea Kluba.

U protekle dvije i po godine suočavamo se s brojnim izazovima, prije svega finansijske prirode, i želimo da budete potpuno svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Ipak, i pored istrajanja na finansijskoj stabilizaciji, svjesni smo ozbiljnosti situacije te ćemo tokom zimske pauze poduzeti hitne i neophodne korake na rekonstrukciji rostera i dovođenju igračkih pojačanja kako bi ekipa bila bitno konkurentnija tokom proljetne polusezone. Ove aktivnosti, istovremeno, uključuju angažman sportskog direktora te stavljanje u funkciju saradnje sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije (SAFF) na dovođenju ciljanih pojačanja, kao i raskide ugovora sa igračima koji nisu zadovoljili kriterije našeg Kluba.

Vaša podrška, kao i do sada, bit će ključni faktor za izlazak iz ove krize.

Mi smo Željini, Željo je naš!