Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sanel Jahić, potpisao je dvogodišnji ugovor sa najtrofejnijim bh. klubom, FK Željezničar.

Sanel Jahić je rođen 10. decembra 1981. godine u Strasbourgu. Nakon prvih fudbalskih koraka u francuskim klubovima i igranja u drugom timu Sochauxa, 2001. godine dolazi u naš Željezničar. Dvije i po godine je boravio na Grbavici, a potom je otišao u Španiju gdje je igrao za Las Palmas i Merida. Na ljeto 2006. godine Sanel se vraća u Želju, te nakon odličnih partija gdje je bio najbolji strijelac Premijer lige odlazi u grčki Aris, a godinu dana poslije u AEK. Nakon epizode u grčkom fudbalu, Jahić odlazi na Kipar, u ekipu APOEL-a. Sanel je pola godine proveo na Kipru, a zatim prelazi u turski Karabukspor, potom u škotski St. Johnstone, a zatim u švicarski Grasshoppers. Posljednji klub gdje je Jahić igrao bio je Levadiakos iz Grčke.

Sa grčkim AEK-om, Jahić je osvojio kup, a odigrao je 56 utakmica za ovaj klub. U dresu Arisa je igrao 46 puta. U prošloj sezoni je u dresu Levadiakosa odigrao 22 utakmice. Sanel Jahić je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u državnom dresu je sakupio 24 nastupa.

Jahića odlikuje velika univerzalnost, a u karijeri je nastupao na nekoliko pozicija. Posljednjih godinu dana je igrao na poziciji centralnog defanzivca. FK Željezničar i Sanel Jahić potpisali su saradnju na dvije godine.