Rukovodstvo FK Željezničar oštro osuđuje jučerašnji verbalni napad i prijetnje upućene članu Upravnog odbora Kluba, Dejanu Nikoliću. Napad na svakog člana našeg tima je ujedno i napad na FK Željezničar i ovim putem upravljačke i nadzorne strukture Kluba izražavaju punu podršku Dejanu Nikoliću.

NEMA ODSTUPANJA NI ZA MILIMETAR

U proteklom periodu kao član UO FK Željezničar, Nikolić je imao nemjerljiv doprinos svakodnevnom radu Kluba. Zaslužan je za dolazak najvećeg sponzora u ovoj godini, bio je jedan od vođa procesa kojim su uspostavljane transparentne finansijske procedure, ustupio je mnogo sati besplatnog konsultantskog rada, a iza svih realiziranih igračkih transfera postoji validna dokumentacija. Dejan Nikolić je u ime Kluba bio zadužen samo za pregovaranje sa igračima te ukoliko je moguće, u zavisnosti od budžeta koji imamo na raspolaganju, ispregovara najbolje uslove za Klub.

Ovom prilikom izražavamo sumnju da su ovaj, ali i drugi događaji kao što je “slučaj Jahić“, jasno tempirani na period u kojem predstoji implementacija najpozitivnije klupske priče nakon rata, projekta izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica.

Napad jednog pojedinca ne odražava stav svih naših navijača, i to je jasno, te ćemo posebno zbog velikog broja onih koji su se uključili u projekat rekonstrukcije Stadiona Grbavica, nastaviti istim kursom. FK Željezničar nije klub koji želi ostati u sivilu koje većinu sportskih kolektiva dovodi do nestanka. Tračnice kojim je sportski kolektiv KK Bosna prošao su univerzalne, a ova struktura ljudi je jedinstvena da Željina lokomotiva neće njima ići. Mnogo vremena i truda je potrošeno da se upravo takav scenarij spriječi, jer je isti bio izvjestan.

Zbog toga, upravljačke i nadzorne strukture su, bez ikakvih dvojbi, odlučne da nastave sa svojim aktivnostima i poručujemo da nikakve ostavke ili ostavki nema i neće biti, a izgradnju istočne tribine neće ništa zaustaviti.

Frapantno djeluje činjenica da Predsjednik i pojedini članovi Skupštine (Ermin Pešto, Ermin Čengić) te dojučerašnji članovi Upravnog odbora (Mustafa Duraković, Kasim Imširović), kao i bivši predsjednik Kluba Kemal Kozarić te pojedini mediji poput portala sportsport.ba ili scsport.ba, u javnost šalju informacije koje su usmjerene protiv FK Željezničar, pri tome u potpunosti zanemarujući istinu i činjenice. Tim više jer pojedini portale imaju izuzetno bliske veze ili su čak u vlasništvu fudbalskih menadžera.

A istina je da ni jedna konvertibilna marka u Klubu ne može biti otuđena, te da je novac Kluba zaštićen od svih mešetara kao i raznoraznih osoba koje su godinama bile unutar ili oko Kluba.

Skupština Kluba je svakako mjesto i vrijeme na kojem će ova struktura upoznati javnost, članove, navijače i sponzore o svim pojedinostima o poslovanju za period od posljednjih šest mjeseci i to će biti napravljeno na način koji još nije viđen u bh.sportu. Istovremeno to će biti i vrijeme da se obznane i analize poslovanje iz ranijih perioda, kao i aktivnosti koje je ova struktura poduzela na rasvjetljavanju istih.

Radi svega navedenog, svima jasno poručujemo, nema odstupanja ni milimetar, mnoge utakmice su pred nama, a mi smo spremni na njih!

Mi smo Željini, Željo je naš!