Ekipa Željezničara nalazi se deseti dan na pripremama u Međugorju, a Plavi će sutra odigrati treću pripremnu utakmicu. Od 14:30 sati protivnik je hrvatski Rudeš.

Željo je u dosadašnjem dijelu priprema odigrao dvije utakmice. U prvoj su poraženi od Veleža sa 2:1, dok je u drugom susretu naš tim na Pecari remizirao sa Širokim Brijegom 1:1. U srijedu je na rasporedu i posljednja provjera koja je zakazana za dio priprema u Međugorju, a protivnik je Rudeš koji je prvu polusezonu završio na trećem mjestu 2. HNL.

Rudeš je nogometni klub iz Zagreba, osnovan 1957. godine. Osnivanje kluba je zanimljiva priča o nekolicini mladića koji su igrali fudbal u istoimenom naselju, a potom su i osnovali klub. Jedan od osnivača je Ivan Šantek. Najveći uspjeh Rudeša je osvajanje 2. HNL u sezoni 2016/2017, te nastupanje u 1. HNL u narednoj sezoni. Trenutno ekipu sa klupe predvodi tridesetdevetogodišnji Marko Babić, bivši fudbaler Bayer Leverkusena, Herthe, Real Betisa. Najbolji strijelac Rudešana je Deni Jurić koji je postigao devet golova.

Bit će ovo prvi susret Želje i Rudeša, a nekoliko fudbalera je nosilo dresove oba kluba, Muamer Svraka, Filip Arežina, Mihael Klepač, Srđan Marković.

Utakmica između Željezničara i Rudeša igra se u srijedu od 14:30 na glavnom terenu sportskog centra Circle. Direktan prenos utakmice moći ćete gledati na portalu Sport1.ba.