U subotu 23. januara 2021. godine u Konjicu zakazano je održavanje redovne sjednice Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar. Zbog okolnosti pandemije virusa Covid-19 sjednica će biti održana uz strogo poštivanje mjera zaštite te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica.

Delegati izabrani na prošlogodišnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine imat će priliku da raspravljaju i odlučuju o nekoliko veoma značajnih pitanja za budućnost Kluba i njegove aktivnosti u godini kada FK Željezničar obilježava 100 godina postojanja.

Nakon prerane smrti predsjednika Admira Džubura koji je preminuo od posljedica virusa Covid-19, članovi Skupštine će birati novog predsjednika Kluba te članove Upravnog odbora koji će nastaviti voditi klub u narednom periodu. Skupština će biti upoznata i sa prijedlogom modaliteta uređenja Kluba u cilju njegovog daljeg održivog razvoja, koji je pripremljen na osnovu zaključka sa posljednje sjednice najvišeg organa Kluba. Ovaj modalitet će biti osnova za dalje aktivnosti u pravcu otvaranja Kluba za nove izvore finansiranja i unapređenje postojeće situacije narušene posljedicama pandemije virusa Covid-19.

Pored toga biće razmatrani i izvještaji o radu Upravnog i Nadzornog odbora u 2020. godini kao i plan poslovanja sa finansijskim planom/budžetom za 2021. godinu. Posebno značajno je i to što će upravljački organi upoznati Skupštinu sa planiranim aktivnostima u okviru programa obilježavanja 100 godina FK Željezničar.