FK Željezničar obavještava navijače, sponzore, prijatelje i članove Kluba da su 09.06.2016. godine u prostorije Kluba pristupili inspektori Porezne uprave FBiH kako bi izvršili redovnu kontrolu poslovanja Kluba za period od 2011. do 2015. godine.

Prethodni inspekcijski nadzor od strane Porezne uprave je izvršen u februaru mjesecu 2015. godine. Uposlenici Kluba inspektorima Porezne uprave FBiH su omogućili uvid u svu neophodnu i traženu dokumentaciju.

Uvažavajući činjenicu da FK Željezničar transparentno iskazuje sve informacije o poslovanju, te da je interes FK Željezničar da i svi klubovi u Bosni i Hercegovini poštuju propise, FK Željezničar će shodno Zakonu o slobodi pristupa informacijama dostaviti upit Poreznoj upravi FBiH o broju inspekcijskih kontrola u sportskim kolektivima sa područja FBiH u periodu od 01.01.2015. godine do današnjeg dana uključujući inspekcijske kontrole koje su u toku, te ćemo o dobijenim informacijama informisati javnost.

FK Željezničar apsolutno podržava rad Porezne uprave FBiH i nada se da će ista kroz svoje redovne aktivnosti doprinijeti spriječavanju nelojalne konkurencije i eventualnog neravnopravnog tretmana sportskih klubova u dijelu koji se odnosi na primjenu propisa.

Također, ovom prilikom javnost informišemo da je Klub u periodu od 01.12.2015. do 09.06.2016. godine na ime poreza uplatio iznos od 575.283,41 KM.