Udruženje navijača FK Željezničar organizovalo je u press salonu stadiona Grbavica prodaju ulaznica za utakmicu 2. predkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Maribora.

Sve ulaznice su rasprodate za manje od dva sata.Veliki broj navijača ostali su praznih ruku i u nevjerici su čekali nove vijesti o dodatnom kontingentu ulaznica za susret u Sloveniji.

”Zbog velikog interesa, nismo mogli udovoljiti svim zahtjevima za prodaju ulaznica. Zbog toga će iz Sarajeva krenuti samo 600 navijača našeg kluba mada je interes zaista bio mnogo veći. Mi tu ništa nismo mogli uraditi ali se nadamo da će uz pomoć dijaspore koja je u velikom broju najavila dolazak na utakmicu, podrška Željezničaru u Mariboru biti sjajna. Pored spomenutih 600 ulaznica, očekuje se još oko hiljadu ljubitelja plave boje na stadionu u Mariboru. Imamo najave da će posebno veliki odziv navijača biti iz Austrije, Švedske, Norveške i posebno Slovenije. U svakom slučaju, podrška neće izostati”, rekao je za Radiosarajevo.ba predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar Nermin Numić.

Direktor Željezničara Dželaludin Muharemović ističe da je klub učinio sve, ali da iz Maribora jednostavno nisu prihvatili zahtjev za većim brojem ulaznica za bh. prvaka. Muharemović nam je pojasnio i na koji način su podijeljene ulaznice koje su se našle u prodaji.

”Klub je ukupno dobio 600 ulaznica za sektor na sjevernoj tribini stadiona Ljudski vrt. Od tog broja, 50 ulaznica podijeljeno je sponzorima i prijateljima kluba, dok je preostalih 550 stavljeno na raspolaganje Udruženju navijača i agenciji Centrotrans koja je također organizovala putne aranžmane za Maribor. Međutim, Centrotrans je i svojih 250 ulaznica ustupio Udruženju, tako da su navijači danas mogli kupiti ukupno 500 ulaznica”, kazao je Muharemović za portal Radiosarajevo.ba uz konstataciju da je klubu pripalo i 25 ulaznica za VIP ložu.

Veliki interes za susret Maribora i Željezničara vlada i u Sloveniji.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu 18. jula od 20 sati.