Standardni veznjak našeg Željezničara, Uglješa Radinović, prokomentarisao je protekle utakmice, te najavio subotnji susret protiv Slobode.

U subotu sa početkom od 16 sati Željezničar će odigrati derbi susret protiv ekipe Slobode. Utakmica ima veliki značaj za našu ekipu, a s nova tri boda Željo bi nastavio borbu za vrh tabele. Fudbaler Plavih, Uglješa Radinović, ističe da su cilj naravno tri boda, ali i da znaju koliko je opasna ekipa Slobode.

– Očekivanja su naravno sva tri boda jer igramo na našem stadionu i pred našim navijačima, ali isto tako znamo koliko je opasna Sloboda, te da ćemo dobro morati dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu, rekao je Radinović dodavši da je podrška navijača ekipi od ogromnog značaja:

– Već sam u par navrata govorio o navijačima Želje, mislim stvarno sve najbolje. Htio bih ovim putem da pozovem sve navijače da dođu u što većem broju jer nam njihova podrška mnogo znači, a mi ćemo sigurno dati sve od sebe da se na kraju svi zajedno radujemo.

Nakon lošijih rezultata na početku sezone, dolaskom Slavka Petrovića ekipa je zaigrala bolje što pokazuju rezultati u posljednjih deset utakmica. Radinović je kazao da ekipi ostaje žal za nekim nesretno izgubljenim bodovima, ali da vremena za žaljenjem nema.

– Pa dobro, kako nam je krenula sezona, sad moramo biti zadovoljni sa pozicijom na kojoj se nalazimo na tabeli iako ostaje žal za nekim nesretno izgubljenim bodovima, ali to je već iza nas i fokusirani smo maksimalno na utakmicu sa Slobodom. Što se mene lično tiče, zadovoljan sam donekle svojim igrama, ali mogu i moram još mnogo bolje i nadam se da će isto tako i cijela ekipa igrati u budućnosti sve bolje i bolje, te na kraju krajeva to je ono što je najbitnije, riječi su dvadesettrogodišnjeg veznjaka.

– Utakmicu u Širokom smo odlično otvorili, bili bolji rival ubjedljivo u prvih pola sata, imali i dvije prečke, ali nam je sreća taj put okrenula leđa i Široki nas je kaznio za sve te promašene prilike. Ali kao što sam već rekao, tu utakmicu smo vec sutradan zaboravili i već od ponedjeljka krenuli da se koncentrišemo na sljedeću utakmicu sa Slobodom.

Utakmica sa Slobodom se igra na Stadionu Grbavica sa početkom od 16 sati!