Na današnji dan, prije 32 godine, Željezničar je na prepunoj Grbavici odigrao revanš susret polufinala Kupa UEFA protiv mađarskog Videotona.

Željezničar je u sezoni 1984/1985 imao sjajnu ekipu, te je tada postigao najveći uspjeh u evropskim takmičenjima. Na terenu Baždarević, Bahtić, Nikić, Škoro, Baljić, Šabanadžović i drugi asovi su činili odličan tim, ali vjerovatno najjače oružje Želje bio je tadađnji šef stručnog štaba, Ivica Osim. Plavi su igrali dopadljivo, a u Kupu UEFA su redom padali Sliven, Sion, Universitatea i Dinamo Minsk.

U polufinalu Željo se sastao sa Videotonom koji je tada u 1/4 finalu izbacio slavnog Manchester Uniteda. U drugom paru polufinala sastali su se Inter i Real Madrid. U prvoj polufinalnoj utakmicu, u Mađarskoj, Željo je poražen sa 3:1. Ipak, rezultat je bio dostižan, a 25.000 navijača na Grbavici je istinski vjerovalo u finale Kupa UEFA.

Historijska utakmica na Grbavici je odigrana 24. aprila 1985. godine. Željo je bio sjajan, redale su se prilike pred golom Mađara, a golovima Bahtića i Ćurića Plavi su imali rezultat koji ih je vodio u finale. Ipak, svima dobro poznata 87. minuta i Csuhayi je pokvario slavlje na Grbavici. Utakmica je završena rezultatom 2:1 i Videoton se plasirao u finale gdje je poražen od Real Madrida sa ukupnih 3:1.