Fudbalski klub Željezničar poziva sve navijače i simpatizere Kluba da u srijedu dođu na utakmicu sa Slobodom, te da fer i korektnim navijanjem nose Plave do što boljeg rezultata.

U srijedu, od 18 sati, Željezničar će na svojoj Grbavici dočekati sportskog rivala iz Tuzle, ekipu Slobode. Utakmica polufinala najmasovnijeg bosanskohercegovačkog takmičenja je u centru sportske pažnje, a ono što nas sve raduje, razlog tome su kvalitetne obje ekipe, te rezultati koje postižu u posljednje vrijeme.

Rukovodstvo FK Željezničar je prilikom posljednje utakmice između Želje i Slobode odigranoj u Tuzli bilo izuzetno korektno primljeno bez ijednog incidenta. Klub će u srijedu učiniti sve da gostoprimstvo uzvrati na najbolji mogući način, a pozivamo i naše navijače da grlima, šalovima i dlanovima navijaju za Želju i podrže ekipu do novog uspjeha.

Utakmicu će obilježiti i veliki jubilej. Naime, stari rivali Željezničar i Sloboda će odmjeriti snage u zvaničnim utakmicama po stoti put. Željo ima 41 pobjedu, Sloboda je bila bolja 36 puta, dok je neriješeno bilo na 22 utakmice.