Novi marketinški paket namijenjen specifično malim kompanijama u BiH i dijaspori.

Rukovodstvo FK Željezničar zvanično objavljuje početak implementacije projekta „Plavi štit“.

Šta je Plavi štit?

„Plavi štit“ je poseban marketinški paket FK Željezničar namijenjen specifično malim kompanijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori. „Plavi štit“ ima za cilj omogućavanje poslovne saradnje sa FK Željezničar malim kompanijama kojima su redovni klupski marketinški paketi izvan realnih finansijskih mogućnosti. Ovaj marketinški paket zasnovan je na principu minimalnog iznosa od 100 KM koji bi se uplaćivao na mjesečnoj osnovi, kako bi se malim kompanijama sponzorska saradnja sa klubom dodatno olakšala, a istovremeno klubu osigurao redovan cash flow.

Koji su benefiti sponzora?

Nosilac projekta je online platforma plavistit.fkz.ba koja je ispunjena “kockicama“ u kojima se nalaze logotipi kompanija koje postaju klupski sponzori. Klikom na logotip, posjetilac će moći pročitati kratki opis o odabranoj kompaniji, adresu, kontakt telefon, email kao i web stranicu i/ili profile na društvenim mrežama.

Pored platforme, Klub će dizajnirati i producirati posebne naljepnice koje novi sponzori mogu iskoristiti u svojim prostorima kako bi posjetiteljima istaknuli svoju pripadnost projektu. Ovom naljepnicom, kao i dodatnom marketinškom komunikacijom, cilj je potaknuti navijače da koriste usluge članova Plavog štita i tako kreirati community i loyalty program. Na ovaj način će se osigurati jasni finansijski benefiti za članove Plavog štita i tako stvoriti uslovi za kontinuiranu saradnju.

Svi novi članovi Plavog štita će odmah po potpisu ugovora dobiti i posebno dizajniran FKŽ box u kojem će pored “Plavi štit“ naljepnice nalaziti i drugi osnovni marketinški materijali FK Željezničar.

Jednom godišnje, FK Željezničar će za sve članove Plavog štita organizovati simbolično druženje i zakusku sa predstavnicima rukovodstva, stručnog štaba i prvog tima.

Kako postati dio Plavog štita?

Član Plavog štita možete postati ispunjavanjem prijavnog formulara kojem možete pristupiti OVDJE. Nakon popunjavanja formulara, marketing služba FK Željezničar kontaktirat će vas u roku od 24 sata kako bi usaglasio termin zvaničnog potpisivanja ugovora.

Prvi članovi

Prvi članovi Plavog štita postale su kompanije koje već duži iz godina podržavaju FK Željezničar. To su kompanije: eMreža, Gong, Deny-Prom, Liber Šped, Prokoško Resort i Farmavita.

Ovom prilikom, rukovodstvo FK Željezničar zahvaljuje se na podršci navedenim kompanijama i poziva sve druge da postanu dio projekta „Plavi štit“.