Stručni štab na čelu sa Edisom Mulalićem će u ponedjeljak izvršiti prozivku fudbalera i na taj način početi pripreme na proljetni dio sezone.

Prozivka će se održati na Stadionu Grbavica, a potom i prvi trening u 2016. godini u Halilovićima sa početkom od 13:30 sati. Fudbaleri koji su pojačali naše redove u proteklom periodu Ivan Lendrić i Siniša Stevanović odradit će prvi zajednički trening, dok su Mailson i Mirko Kramarić već trenirali sa ekipom pred kraj prošle godine. Samir Bekrić će se ekipi priključiti u četvrtak kada će biti i službeno predstavljen.

Željo će se u Sarajevu pripremati do 18. januara kada je planiran odlazak u Međugorje gdje će Plavi ostati do 30. januara. Glavni dio priprema, od 09. do 19. februara, ekipa će odraditi u Antaliji. Planirano je odigravanje nekoliko pripremnih utakmica, neke su već dogovorene, a uskoro ćemo objaviti imena protivnika i termine odigravanja utakmica.

Pozivamo sve navijače i simpatizere našeg Željezničara da dođu u ponedjeljak u Haliloviće i na taj način podrže fudbalere i stručni štab.