Uprkos činjenici da smo u prva četiri kola odigrali čak tri utakmice na gostovanjima, naš tim bilježi odličan start prvenstva. Osvojenih deset bodova nam potvrđuje da će Željezničar i u ovoj sezoni biti glavni kandidat za titulu šampiona Bosne i Hercegovine, od čijeg osamostaljenja je još u sezoni 2000/2001 imao isti bodovni učinak nakon četiri meča. Vrijedi istaći da je prije 12 godina naš klub startao sa tri domaće utakmice, što navodi na zaključak da već sada bilježimo najbolji početak prvenstva u poslijeratnoj historiji.

Priliku da to zvanično i statistički potvrdimo imamo  već večeras u utakmici V kola protiv Slavije. Imajući u vidu da poslije ovog kola nastupa dvosedmična pauza zbog nastupa naše reprezentacije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, pobjeda je svakako nešto što priželjkujemo kako bismo zadržali prvo mjesto.

Slavija, međutim, nije protivnik kojeg možemo ili smijemo potcijeniti. I oni su u prva četiri kola osvojili deset bodova, a posebnu težinu ovom uspjehu daje podatak da su do sada imali dva vrlo teška gostovanja. U Širokom Brijegu su igrali 0:0, da bi sa 2:1 savladali Borac na njegovom stadionu. Uz dvije domaće pobjede od po 1:0 (protiv Travnika i Zvijezde), ekipa koju vodi naš bivši igrač i reprezentativac Jugoslavije Vlado Čapljić dokazuje da rezultati iz proljetnog dijela prošle sezone nisu bili slučajni.

Naravno, za goste imamo poptuno poštovanje, ali naš tim u svaku utakmicu ulazi s ciljem da pobijedi. Tako će biti i ove večeri uz, nadamo se, podršku vjernih navijača koji će ugodnu avgustovsku večer provesti s nama na stadionu Grbavica. Početak utakmice je zakazan za 19 sati.