Preostali susreti 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH na rasporedu su danas. Željezničar će gostovati u Gabeli kod neugodne ekipe GOŠK-a.

Iako je riječ o klubovima sa izuzetno dugom tradicijom, zvaničnih međusobnih utakmica između GOŠK-a i Željezničara, iz objektivnih razloga, nije bilo mnogo. Ova dva kluba su se prvi put u istom rangu takmičenja našli prošle sezone kada je GOŠK odigrao debitantsku sezonu u Premijer ligi BiH. Dva prošlosezonska susreta su, dakle,  jedini o kojima možemo govoriti s aspekta statistike.

U oba navrata je pobijedio Željezničar. Prvi susret igrao se prošle jeseni slavili u Gabeli. Utakmica je odigrana 15. oktobra i bila je veoma teška jer se domaći tim se pokazao kao čvrst protivnik. Sve do pred sami kraj se činilo da će prvi međusobni duel završiti bez golova i pobjednika, a onda je u sudijskom vremenu Bogičević pogodio za našu pobjedu.

Visok trijumf na Grbavici

Drugi ogled ovih timova mogli smo gledati 02. maja ove godine na Grbavici. Utakmica nije imala tako dramatičan razvoj događaja. Od početka do kraja se vidjelo kako stoje stvari, a konačnih 5:0 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Podsjećanja radi, strijelci za naš tim su bili: Svraka, Adilović, Gerhardt, Bekrić i Zeba.

Današnji susret oba tima dočekuju s nadom da mogu ostvariti svoje ciljeve. I dok je podjela bodova jedna od mogućnosti, sigurno je da se punom plijenu nadaju oba trenera. Željezničar je favorit ali GOŠK se mora shvatiti ozbiljno, a uz takav pristup su i šanse za pobjedu mnogo veće.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu od 17.00 sati.